Времето - топло като за последно, от утре ни очаква застудяване

Температурите на места ще надвишават 30 градуса

18.09.2019 | 08:00 Редактор: Ралица Братанова

Само ден преди метеорологичната есен да е настъпила температурите ще се задържат доста високи – над 30 градуса след пладне чак до 33-34, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над северозападните райони още преди обед ще започне да нахлува хладен въздух и градусите рязко ще намалеят. Ще се заоблачи, но без съществени валежи. 

Високи ще са температурите и на морето, придружени с доста слънце от 25 до 28 градуса. Морската вода ще е с температури от 23 – 25 градуса.

Заоблачавания ще има в следобедните часове и привечер. Вятърът ще бъде слаб, но по-късно през деня е възможно да се усилва. 

В четвъртък в цялата страна температурите ще се понижат и ще захладнее. На много места ще превали, по-съществено над южните и източните райони.

В петък преваляванията ще спрат и облаците от запад на изток ще се разкъсват. Ще бъде хладно и ветровито. След това захлаждане, което се очаква да приключи до края на седмицата, отново ще има слънце, градусите ще се покачват.

Постепенно застудяване наблюдаваме и на много места в Европа. В Прибалтика, както и над по-голямата част от Русия и Украйна, ще бъде облачно и дъждовно. Най-хладната европейска столица Москва е с дневна температура около 10 градуса.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК