След скандала в БНР: Какви заплати получават шефовете в държавните медии?

Оказва се - някои от тях взимат повече от управляващите

17.09.2019 | 19:02 Редактор: Василена Василева

След скандалите и напрежението в Националното радио възникна въпросът какви са заплатите, които получават директорите на държавните медии.

Директорът на Българското национално радио взима повече от премиера, сочи справка в данъчните декларации, публикувани от Антикорупционната комисия. За миналата година бившият директор на БНР Александър Велев е декларирал доходи от трудови възнаграждения в размер от 88 хил. лева, което се равнява на над 7 хил. на месец.

Подобна би трябвало да е сумата, която получава настоящият директор Светослав Костов. Неговата данъчна декларация обаче ще бъде публикувана догодина.

Бившият директор на БНТ Константин Каменаров е декларирал над 94 хил. лева за изминалата година. Доходи от заплати. Или 7 хил. и 800 лева на месец. След прекратяване на мандата му, на негово място застана Емил Кошлуков, за който все още няма официални данни. 

Генералния директор на Българската телеграфна агенция (БТА) е декларирал най–малко средства от заплати. Малко над 60 хиляди лева за година или 5 хиляди лева месечно. 

На този фон държавният глава Румен Радев е с месечно възнаграждение от 10 хиляди лева. За изминалата година Бойко Борисов е получил от заплати на стойност 83 хиляди лева или под 7 хиляди на месец. 

През 2018 г. пък шефът на Народното събрание Цвета Караянчева е получила 75 хил. лева или малко над 6 хиляди на месец.

Защо директорите на медии се оказаха по-добре платени от първите хората в държавата? 

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК