Пациент влязъл на крака в болница, излязъл в инвалидна количка

Ако видите нередност, сигнализирайте в платформата на Investor Media Group

17.09.2019 | 14:06 Редактор: Анисия Иванова
Пациент влязъл на крака в болница, излязъл в инвалидна количка

През изминалия уикенд постъпиха множество сигнали в платформата на Helpbook.info за нередности в страната. Един от тях се откроява с потресаваща безхаберност от страна на медицински лица в Русе. Погрешна диагноза, поредица от лекарски грешки в лечението или липса на професионализъм - оставяме на вас да прецените.

Нашият потребител преди година се преместил да живее в красивия Русе с надеждата за по-спокоен живот, но неочаквано получил здравословни проблеми. След консултация с няколко лекари му е предложена операция и болнично лечение на ингвинална херния. Авторът на сигнала разказва, че влязъл със собствените си крака в лечебното заведение, а излязъл в инвалидна количка.

Клиничната пътека, която била седем дни, била ползвана едва за двудневен престой, а пациентът е трябвало да заплати немалка сума за хирургично платно, което е трябвало да му се сложи. След изписването последвали нечовешки болки, отново обикаляне по доктори, вдигане на рамене и абсолютна безнадежност. Месеци по-късно пациентът се допитал до софийски лекари, които установили, че платното не е поставено по стандартите и е пречило на отделителната система да функционира правилно. Всички подробности по случая може да прочетете в платформата на Helpbook.info.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Pixabay

Харесайте страница ни във Facebook ТУК