Слънцето ще поостане, но посрещаме есента в средата на седмицата

И през днешния ден максималните температури ще бъдат летни

17.09.2019 | 07:37 Редактор: Тодор Петров

И днешният ден ще бъде слънчев. Заоблачавания с разкъсана висока облачност ще има над Северна България. Вятърът ще бъде слаб, а в Дунавската равнина и Добруджа - следобед умерен от северозапад. Максималните температури ще бъдат летни - отново от 29 до 35 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. Тя уточни, че по Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Временни заоблачавания с разкъсана висока облачност ще има след пладне над северното крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб, а температурата на въздуха ще е от 28 до 31 градуса. Морската вода също ще е с приемливи градуси - 23-25. 

В сряда над южната половина на страната ще остане слънчево и горещо, но от северозапад вятърът ще се усилва и ще започне застудяване и заоблачаване. В четвъртък посрещаме есента с доста сериозно захлаждане. На много места ще превали - по-съществено над южните и източните райони. 

В петък преваляванията ще спрат и облаците ще се разкъсват. По-силни ветрове не са изключени. Температурите ще продължат да се понижават. В събота ни очаква студено утро и слънце през деня, а вятърът ще отслабва. 

Гледайте видеото с цялата прогноза на Влади Илиева!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК