БСП единодушно подкрепи Манолова в битката ѝ за столицата

Проблем обаче има с кандидатурата във Варна

15.09.2019 | 12:28 Редактор: Василена Василева

Националният съвет на БСП одобри единодушно кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Съветът е гласувал и одобрил още 100 кандидати от цялата страна.

Проблем се оказа изборът за Варна. След като Националният съвет не се съгласи с кандидатурата на Костадин Костадинов от партия "Възраждане", делегати напуснаха залата на "Позитано 20".

Все пак бе взето решение в битката за кметския стол на Морската ни столица да се включи бившият министър на образованието Анелия Клисарова.

Част от кандидатурите бяха утвърдени на предходно заседание на 3 септември.

На заседание в началото на септември Пленумът утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони. Сред кандидатите са утвърдени юристи, инженери, лекари, учители, културни дейци и др.

Досегашните успешни кметове на левицата отново получиха подкрепа за следващ мандат. Това са кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов, кметът на Садово Димитър Здравков, на Гоце Делчев - Владимир Москов, на Троян - Донка Михайлова, на Кресна - Николай Георгиев, на Павликени - Емануил Манолов и други. Петима народни представители се включват в кметската надпревара - Бургас - Николай Тишев, Сливен - ген. Кольо Милев; Русе - Пенчо Милков; Перник - Станислав Владимиров, Карнобат - Тодор Байчев.

Ръководството на БСП потвърди и кандидатурата на Катя Георгиева за кмет на Ямбол, на Хасково - Коста Стоев и на Стара Загора - проф. Иван Върляков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК