През уикенда ни очаква лятно време. За последно ли ще е?

През нощта срещу неделя ще проникне по-хладен въздух

13.09.2019 | 07:26 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще са от 13 до 19 градуса. Денят ще започне с облаци над северните и източните райони. По-късно облачността ще се разкъсва и се задава слънчево време. Следобед над страната бъдете готови за много слънце с временни заоблачавания над Родопите и на юг от Бургас. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. За зрителите на "България сутрин" тя посочи, че вятърът днес ще бъде слаб от север-североизток, а максималните температури ще се задържат високи - от 25 до 30 градуса. 

Времето и днес над планините е с разкъсна облачност, по-значителна над Рила и Пирин. Максималната температура на 2500 м височина е 9 градуса, а на 1500 - около 15. 

Облаци са надвиснали и над черноморското крайбрежие , а следобед разкъсана облачност се очаква на юг от Бургас. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Температурата на въздуха си остава все така висока, каквато беше през цялата седмица - от 25 до 28 градуса. Морската вода е с градус-два по-ниска температура. Вълнението ще бъде умерено с тенденция да се усилва. 

Уикендът ще е с почти лятно време, особено в събота – гответе се за дневни температури от 27 до 32 градуса. През нощта срещу неделя обаче започва увеличение на облаците от север. Ще проникне по-хладен въздух, като в следобедните часове в Добруджа е възможно слабо да превали. 

В понеделник, когато ще удари първият учебен звънец за всички ученици, традиционно очакваме мрачно и облачно време. В хода на седмицата отново ще има затопляне.

Не пропускайте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК