Ще се радваме на слънчев празничен ден с високи температури

Уикендът ни е подготвил много приятно време, посочи Владимира Илиева

06.09.2019 | 07:39 Редактор: Тодор Петров

През днешния ден над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, с безобидни заоблачавания в следобедните часове. Минималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, по морското ни крайбрежие - до 19, 20. Повече ще са облаците над Западна България, като на места главно в югозападните райони, ще превали и прегърми. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

"Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са доста високи - от 26 до 32 градуса. На морето днес температурите са изключително благоприятни за плаж. Температурата на въздуха ще бъде от 26 до 28 градуса. Морската вода е с температура 25, 27 градуса. Вълнението следобед ще се засилва", каза още тя.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, значителна следобед над Западна България, където ще превали и прегърми. Повече вятър е напълно възможен. Максималната температура на 2500 м височина ще достигне 8 градуса, на 1500 - около 14, 15. 

За зрителите на "България сутрин" Владимира Илиева посочи още, че уикендът ни е подготвил много слънце. По-съществени заоблачавания ще има над източните и западаните райони на страната. На места в Западна България около и след пладне ще превали и прегърми. В неделя и в понеделник отново повече облаци ще има сутринта по Черноморието, а следобед над планинските части на Западна България, с условия за кратък дъжд. 

Във вторник преди обед ще бъде слънчево, следобед ще се заоблачава и главно около планините отново ще превали. Температурите обаче ще си останат с летни стойности. 

Гледайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК