Secret Service хвали спецпрокуратурата: Ефективни действията срещу фалшивите пари!

Американските служби изпратили благодарствено писмо до ръководството

05.09.2019 | 13:40 Редактор: Анисия Иванова
Secret Service хвали спецпрокуратурата: Ефективни действията срещу фалшивите пари!

Американската служба Secret Service изпрати до Специализираната прокуратура благодарствено писмо за ефективните ѝ действия срещу незаконното разпространение на фалшиви еврови и доларови банкноти в страната и в други европейски държави. 

В писмото се изказва персонална благодарност на ръководството на спецпрокуратурата и на наблюдаващите прокурори за проявения висок професионализъм при разкриването и неутрализирането на поредната организирана престъпна група за разпространение на фалшиви парични средства на 14 август 2019 г. в Сандански и София, съобщиха от пресцентъра на институцията.

В действията по съвместното разследване на Специализираната прокуратура и ГДБОП участва експерт от Европол, за хода и резултатите от работата бяха уведомени съответните партньорски служби.

При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на шестимата обвинени за участие в престъпната група групата бяха намерени иззети копия на чекове от турска банка, щатски долари, украински гривени и македонски динари, за които има съмнения, че са неистински.

Снимка: secretservice.gov

Харесайте страница ни във Facebook ТУК