Очаква ни приятен ден със слънце, високи температури, а на места и облаци

Над отделни райони в страната ще има условия за кратки валежи

05.09.2019 | 07:55 Редактор: Ивайло Николов

Сутринта у нас е типично есенна с минимални температури от 12 до 17 градуса, по морското ни крайбрежие - до 18, 19 градуса. Облачността над страната ще бъде разкъсана, по-значителна преди обед над източните райони, а следобед около планините.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Максималните температури си остават все така високи - от 26 до 32 градуса. 

Есента вече застигна и Черноморието, където денят ще започне с разкъсана, по южното крайбрежие често значителна облачност. На юг от Созопол е възможен кратък валеж. Вятърът ще бъде до умерен от североизток.

Той ще създава основно проблеми на всички плажуващи, защото ще бъде доста хладен. Температурата на въздуха ще бъде от 26 до 28 градуса.

Лятото в България ще продължава и през следващите дни. Утре денят преди обед ще бъде слънчев. Следобед над Западна България и източните райони ще има временни заоблачавания, но кратък дъжд ще превали само около Рила и Пирин.

В събота и неделя повече слънчеви часове се очакват над централните части на страната. На места в Западна България около и след пладне ще превали и прегърми.

В понеделник промяната във времето няма да бъде съществена, температурите ще останат с летни стойности. 

Гледайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК