Лятото все още е тук, денят ще бъде много слънчев

В края на седмицата ще превали и прегърми на места

04.09.2019 | 08:00 Редактор: Ваня Кузманова

Тази сутрин ни посрещна с типично есенно време и температури от 13 до 18 градуса, но денят ще бъде много слънчев. Повече ще бъдат облаците следобед над планините и по Черноморието, където не е изключено да превали и прегърми. Максималните температури остават високи - от 26 до 32 градуса. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. 

На морето преди обед времето ще бъде слънчево. Следобед обаче ще се заоблачава и най-напред по северното, а привечер и по южното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде до умерен от североизток. Температурата на въздуха ще е висока - от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура 25-27 градуса. 

В четвъртък облачността ще намалява над повечето части от страната до предимно слънчево време. Повече облаци се очакват над планиските райони, като в Рило-Родопската област за кратко ще превали. 

В петък кратък дъжд с гръмотевици ще превали главно около Рила и Пирин, а в събота превалявания и прегърмявания ще има на повече места в Западна България. В последния ден от седмицата отново главно в западните райони ще превали и прегърми. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК