fallback

След зверствата в Сотиря: Жители настояват за по-строги присъди

Те заплашват да внесат подписка в Народното събрание

02.09.2019 | 19:15 Автор: Ралица Братанова

Жителите на Сотиря внасят подписка в Народното събрание с искане за доживотен затвор за убиеца на 7-годишната Кристин.

След случая от прокуратурата също поискаха промени, с които дори при самопризнания максималната присъда да не може да бъде заменяна с по-леко наказание.

По-малко от година след убийството на журналистката Виктория Маринова, двете жестоки посегателства в Сотиря и Негован през последните седмици отново повдигат въпроса за наказанията на техните извършители. 

Макар почеркът при престъпленията да е различен, присъдата може да е една и съща – до 30 години зад решетките. Причината – самопризнанията на извършителите, чрез които те могат да избегнат доживотния затвор. 

От селото на Кристин - Сотиря поискаха максимално наказание и заплашиха, че ще внесат подписка за промени с помощта на парламентарни групи. 

За най-тежкото наказание за подобни деяния призоваха и от ВМРО. Държавното обвинение също настоя за промени, които да отнемат възможността за съкратен процес при определени случаи. 

Според адвокат Марин Марковски доживотният затвор не бива да бъде заменян и при случаите на убийство на бременна жена, на повече от един човек, полицай, лекар или съдия.

Репортаж на Христиана Стефанова!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback