Заподозреният за убийството в с. Сотиря е задържан (обновена)

Прострелян е в крака, след двучасово преследване

16.08.2019 | 14:57 Редактор: Ивайло Николов

Заловиха 21-годишния мъж, заподозрян за убийството на 7-годишно момиченце край сливенското село Сотиря.

Прострелян е в крака при опит да избяга. 

Мартин е задържан първоначално за кратко, успял е да избяга и след последвало двучасово преследване е задържан от органите на реда. Това стана ясно от думите на гл. секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг в Сливен. 

"Има наранявания по краката, наложило се е колегите да ползват оръжие, за което са имали пълно основание. Няма потвърждение дали раните по крайниците са от оръжията или заради трудната проходимост на местността. Кога точно ще бъде изписан Мартин от болницата, ще кажат лекарите", обясни той. 

По думите му младежът не е разполагал с пари, не е имал дори мобилен телефон. През днешния ден сигнал до полицията за случая са подали множество граждани, един от тях е успял да задържи за кратко Трифонов, да го снима, дори да го завърже, но заподозреният за убийството е успял да се измъкне, преди да бъде задържан от служителите на МВР.

"Негови близки са знаели за престъплението, но са ни го спестили. Той има и други две присъди – за кражби от работодатели и блудство", каза още Иванов.   

Извършена е аутопсия, предстои да му бъдат повдигнати обвинения и да бъде поискана мярка за задържане под стража.

Репортаж на Виктор Борисов и Надя Хамдан. 

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК