След зверствата в Сотиря: Жители настояват за по-строги присъди

Те заплашват да внесат подписка в Народното събрание

02.09.2019 | 19:15 Редактор: Ралица Братанова

Жителите на Сотиря внасят подписка в Народното събрание с искане за доживотен затвор за убиеца на 7-годишната Кристин.

След случая от прокуратурата също поискаха промени, с които дори при самопризнания максималната присъда да не може да бъде заменяна с по-леко наказание.

По-малко от година след убийството на журналистката Виктория Маринова, двете жестоки посегателства в Сотиря и Негован през последните седмици отново повдигат въпроса за наказанията на техните извършители. 

Макар почеркът при престъпленията да е различен, присъдата може да е една и съща – до 30 години зад решетките. Причината – самопризнанията на извършителите, чрез които те могат да избегнат доживотния затвор. 

От селото на Кристин - Сотиря поискаха максимално наказание и заплашиха, че ще внесат подписка за промени с помощта на парламентарни групи. 

За най-тежкото наказание за подобни деяния призоваха и от ВМРО. Държавното обвинение също настоя за промени, които да отнемат възможността за съкратен процес при определени случаи. 

Според адвокат Марин Марковски доживотният затвор не бива да бъде заменян и при случаите на убийство на бременна жена, на повече от един човек, полицай, лекар или съдия.

Репортаж на Христиана Стефанова!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК