Helpbook: Опасно кръстовище в София и защо се демонтират антипаркинг колчета

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата на Investor

30.08.2019 | 14:32 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Опасно кръстовище в София и защо се демонтират антипаркинг колчета

В днешния обзор от платформата Helpbook.info сме обобщили сигнали за транспортни неуредици в София, изпратени от нашите потребители.

Опасности на столично кръстовище - бул. "Генерал Скобелев" към Руски паметник. Водачите на ППС редовно си позволяват да превишават разрешената скорост в населено място и от това следват сериозни проблеми: "Светофарната уредба позволява едновременното продължаване направо и завой наляво и в двете посоки. По този начин водачите, правещи ляв завой, предприемат рисковани маневри поради тежкия насрещен трафик. Още по- лошото е, че едновременно с това преминават и пешеходци, които трябва да отварят очите си на четири за внезапно появили се автомобили, движещи се с голяма скорост. Положението става още по- тежко, когато коли от насрещното движение преминат на жълто. Въпросното кръстовище се ползва от голям брой пешеходци. В близост до него е голям хранителен магазин и входът на парк "Възраждане". Почти постоянно пресичат деца и майки с колички. Пешеходците са под постоянна заплаха да бъдат "отнесени" от коли, опитващи се да избегнат поредният потенциален сблъсък с друг автомобил. Ставал съм свидетел на множество "нахлувания" на тротоара от страна на коли, участващи в ПТП. Последното такова се случи преди дни, когато шофьор на автомобил с марка БМВ се сблъска с колчетата на пешеходната пътека и за малко да убие пешеходец, чакащ за пресичане. Прилагам и снимка на последиците от този инцидент. В случая пешеходецът извади късмет, тъй като успя да отскочи назад. Но този късмет може да не постигне до следващия пострадал, който може да бъде и дете.“

Ето как нашият потребител предлага решение на проблема: "Необходимо е да се отдели сигналът за левия завой от този за продължаването направо. Възможно е това да доведе до леко забавяне на движението на колите, но все пак приоритетът на общината ни би трябвало да е обезопасяването на пешеходното движение.“

Затруднено движение е забелязано и в квартал Бояна. Авторът на сигнала е възмутен от демонтиране на антипаркинг колчета пред заведение в района, които общината е поставила. По този начин капацитетът на паркинга пред заведението се е увеличил, но с това се затруднява маневрирането на автомобили и автобуси, често се стига до задръствания и опасни разминавания.

В същото време пешеходците са принудени да слизат на пътното платно и да рискуват живота и здравето си, пише в сигнала. "Моля за поставяне на антипаркинг елементи по цялото протежение на тротоара!", се иска в него.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК