Gallup: Почти половината софиянци искат политическа промяна

Презастрояването и мръсният въздух са сред основните проблеми

27.08.2019 | 15:38 Редактор: Ваня Кузманова
Gallup: Почти половината софиянци искат политическа промяна

Лошата инфраструктура, презастрояването и мръсният въздух са сред основните проблеми на столицата, сочени от жителите на София. Най-големият град у нас продължава да дава повече възможности за лична реализация. Софиянци се радват на метрото, на наличието на големи зелени площи и на икономическото развитие на града.

В същото време общата критичност към политиците не подминава и столичния град. Това води и до немалки желания за политическа промяна, които проличават и в хипотетичен сблъсък Фандъкова-Манолова.  

Това показват данните на Gallup International от сондаж сред пълнолетното население на Столичната община по актуални общество-политически теми. Анкетата е направена сред 802 души по телефона между 5 и 9 август. Тя е част от изследователската програма на агенцията и осигурява максимална представителност на данните.

Най-много са интервюираните – 46%, които смятат, че София се развива по-скоро лошо или много лошо в последните години. 18% са на мнение, че столицата се развива по-скоро добре или много добре. Малко над една трета смятат, че столичният град се движи със средни темпове на развитие.

Резултатите ясно свидетелстват, че има натрупано напрежение срещу познатия в София политически стил. Както обикновено, като отдушник на такова напрежение масовото съзнание търси кандидат, който в по-голяма степен да изглежда надпартиен, непартиен или дори антипартиен.

Четете повече по темата на Investor.bg 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК