Премиерът категоричен: Пламен Георгиев е подходящ за консул във Валенсия

По думите му той бил с достатъчна езикова подготовка

26.08.2019 | 16:20 Редактор: Ралица Братанова

"Много ми е кеф така, първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт".

Така започна деня на премиера Борисов във Facebook. По традиция в компанията на поне един министър и днес на път към откриването на нов завод за газирани напитки премиерът провери строителството на магистрала "Европа". 

От първо лице Борисов проследи строителните дейности. Не закъсня и реакцията за днешната обиколка от лидера на опозицията.

"Цинизъм е да се хвалиш със строителство на пътища в деня, в който се навършва една година от катастрофата край Своге, която отне 20 човешки живота, г-н Борисов", коментира Нинова.

Малко след прерязването на лентичкта Борисов коменитера и думите на държавния глава Радев на връх Шипка. 

"Това назначение на Георгиев е изцяло решение и отговорност на министър- председателят. Него трябва да питате какви са му политечските и личностни мотиви, как те кореспондират с интересите на българската дипломация и на българите зад граница и кое налага министър-председателят да крие толкова далече господин Георгиев", заяви тогава президентът.

Премиерът Бойко Борисов защити избора на Пламен Георгиев за консул във Валенсия. 

Преди две седмици с решение на правителството бившият председател на Комисията за проиоводействие на корупцията бе избран за консул в испанския град. Според министър-председателя Георгиев е подходящ за заеме поста.

"Пламен Георгиев е с няколко образования, с хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика. С достатъчна езикова подготовка", коментира премиерът.

Репортаж на Иван Кънчев!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК