Разкриха доказателства срещу хакера Бойков и шефа на "ТАД груп" (обновена)

Според разследващите има данни за престъпления, включително опит за дестабилизация на държавата

23.08.2019 | 15:55 Редактор: Юлия Христова

Прокуратурата разкри нова порция доказателствата срещу обвинените от "ТАД груп". Те разкриват как са били рекетирани клиентите на фирмата. Това е третото публикуване на данни, които прокуратурата представя като доказателства по разследването.

Според обвинението доказателствата са изключително обезпокоителни, тъй като се отнасят за атака срещу държавността. Публикуван е разговор между обвиняемия управител на "ТАД Груп" Георги Янков и служител на фирмата. Двамата разговарят малко след ареста на Кристиян Бойков на 16 юли и изразяват безпокойството си дали разследващите могат да декриптират служебния компютър на Бойков. 

Oбсъждат как да изтрият все още некриптирани файлове. Разговарят и за това дали техните компютри се криптирани, дали са оставили следи и дали разследващите не могат да ги пробият. По време на разговора Георги Янков изразява и опасения - да не би разследващите да намерят данни за компанни, които по договор би трябвало да бъдат изтрити след приключването на теста за киберсигурност. 

Сред доказателствата е публикуван и разпит на служител от фирма, чийто данни са били хакнати от дружеството за киберсигурност.

Репортаж на Сергей Тодоров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК