Слънце и високи температури поне до началото на следващата седмица

Термометрите ще показват над 30 градуса в цялата страна

23.08.2019 | 08:02

Днес ще е слънчево, а следобед, главно над планинските райони, с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източната половина от страната и в Дунавската равнина - до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса, въпреки че денят започна с разхлаждащите от 13 до 19 градуса.

Над страната ще минават облаци, като най-значителни те ще са над Северна България и около Силистра е единственото място, където може днес да има слаби валежи. Над планините ще е слънчево, следобед ще има незначителна купеста облачност.

Над Черноморието също ще е слънчево. Ще духа умерен вятър, временно и силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29 и 33 градуса, а тази на вода е до 27. В неделя обаче ще има условия за появата на мъртво вълнение. 

През следващите дни ще остане предимно слънчево, около и следобед ще става и горещо. Облаци и условия за валежи ще има главно над Рила и Пирин. По морето ще е слънчево и ветровито.

Преобладаващите максимални температури ще са между 30 и 36 градуса. Слънцето, горещото време и високите температури ще останат и в началото на следващата седмица. 

Гледайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК