Превозвачите вече могат да тестват тол системата

Демонстрационни центрове ще има в няколко населени места в страната

20.08.2019 | 19:30 Редактор: Ивайло Николов

Започна тестването на тол услугите в специализирани центрове на няколко места в страната. До 1 март следващата година всички детайли трябва да бъдат изчистени, за да заработи системата за плащане.

Демонстрационни центрове ще има в София, Пловдив, Варна и Русе. Всеки работен ден от 14:00 до 18:00 часа там превозвачите ще могат да разберат как ще се купуват маршрутни карти за тежкотоварните автомобили. 

Целта е да има максимално плавен преход за превозвачите. 

Пътните такси за автобуси и камиони над 3,5 тона ще могат да се плащат след заявен маршрут на гише във всеки от граничните пунктове, в сайта bgtoll.bg, чрез мобилното приложение или на терминал за самообслужване. 

Виждаме цялата информация за нашата маршрутна карта с цялата информация от къде ще минем и колко ще струва. А с този секретен код ще можем да проверим в сайта нашия маршрут и нашите маршрутни карти, които сме си купували.

Освен чрез маршрутна карта, тол таксуване от догодина ще има и чрез GPS тракери и бордови устройства. От националното тол управление разкриха, че са на финалната права в преговорите с превозвачите за тарифите. 

Репортажът е на Стоян Тричков

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК