Очаква ни слънчев и топъл ден, след обяд ще бъде горещо

Максималните температури ще са между 30° и 35°

20.08.2019 | 08:10 Редактор: Василена Василева

Слънчев и топъл ще бъде и днешният ден. След обяд на места в низините дори ще е горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 30° и 35°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за август и ще остане без съществена промяна. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода - 26°-27°. 

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра е около 23°, на 2000 метра – около 16°. 

И през следващите дни ще бъде предимно слънчево и топло. В западната половина от страната ще духа слаб източен вятър, в източната - до умерен, от североизток. 

Температурите ще се повишават и в края на седмицата (четвъртък и петък) преобладаващите максимални ще са между 32° и 37°. По-ниски, около 27°-29°, ще останат по Черноморието. В четвъртък и там ще се повишат. 

Над източните райони в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, без валежи.

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК