Политолог стана шеф на кабинета на президента

Калоян Методиев наследява на поста Иво Христов

19.08.2019 | 15:28 Редактор: Бойко Димитров
Политолог стана шеф на кабинета на президента

Президентът Румен Радев назначи политолога Калоян Методиев за началник на своя кабинет. Това съобщиха от "Дондуков" 2. Постът остана вакантен през април, след като Иво Христов напусна, за да се кандидатира за евродепутат от листата на БСП. 

Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 г. в град София. През 1994 г. завършва 133 СОУ "Ал. С. Пушкин" с хуманитарен профил и руски език. През 2001 година се дипломира като магистър по политология в Софийския университет "Св. Климент Охридски", където специализира Външна политика и Национална сигурност.
 
Доктор по политология. Автор на монографиите:  "Поколения и възраст в политиката. Българският преход" (2012) и "Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)" (2016). Автор на стотици статии и интервюта на политическа и социална тематика. Има научни публикации на английски, сръбски, хърватски и албански език.

От 2010 до 2019 г. е хоноруван преподавател в катедра "Политология" на Софийския университет. От 2012 до 2017 година е асистент в ЮЗУ "Неофит Рилски", където води курсове по Политически маркетинг, Институции на съвременната държава, Политически партии, Имиграционни политики, Съвременна политическа история на Балканите. 
 
От 2015 до 2019 година е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи. Член е на Стратегическия съвет към президента.

Снимка: Прессекретариат на президента

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК