С десетки събития и заря Варна отбеляза своя празник

Кулминацията на тържеството е празничният концерт в свободната зона на пристанището

15.08.2019 | 22:00 Редактор: Ралица Братанова

Варна отбеляза своя празник. Десетки събития през целия ден радваха жителите и гостите на града.

Отбелязването на празника започна още сутринта с тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм "Свето Успение Богородично". Стотици изпълниха храма, водени от вярата и молейки се за Божията майка.

Традиционно родният трибагреник беше издигнат под звуците на химна на Република България. След това премина и литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица. 

Кметът на града Иван Портних отправи своите пожелания към всички варненци. 

"Честит празник на всички варненци. Пожелавам най-вече здраве, лично щастие, благополучие и нека си пожелаем да имаме все повече поводи за заслужена гордост от развитието на града ни. Нека си пожелаем заедно да пазим направеното, защото се направи не малко в последните години. Демонстрирахме едно ударно темпо на обновяване на Варна в различни сфери на социално-икономиеския живот. Вярвам, че всички заедно ще опазим направеното и ще продължим да развиваме нашата прекрасна морска столица и да се гордеем с красотата на нашия град", заяви той.

През целия ден жителите и гостите на града участваха в десетки инициативи за малки и големи. 

Кулминацията на тържеството е празничният концерт, който се провежда в свободната зона на пристанището, а в него участват любими музикални изпълнители от България и чужбина.

Репортаж на кореспондент от Варна!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК