Проверяват всички подлези в София, след като жена пропадна в шахта

Огледите ще продължат до 21 август и започва отстраняване на проблемите

15.08.2019 | 13:09 Редактор: Бойко Димитров

Проверяват подлезите в София, след инцидента вчера, при който пострада възрастана жена, след като заклещи крака си в шахта на подлеза на столичния булевард „България”. Екип на аварийното звено към общината я спаси.

Инцидентът се случил в подлеза в близост до площад "Ручей". Жената е стъпила върху шахта за отводняване, която се счупила и тя заклещила крака си. На място е дошъл екип на аварийна помощ, за да помогнат на пострадалата.

Красимир Димитров от Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична Община заяви пред репортера на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов, че по нареждане на столичния кмет Йорданка Фандъкова районните кметове трябва да огледат всички подлези в града, за да започне отстраняване на проблемите в тях.

"Със съвместни усилия с пожарната започнахме рязане на шахта, за да извадим крака на жената. Бе ѝ оказана медицинска помощ. Пострадалата е в добро общо здраве - има две рани на глезена. В този подлез ще бъдат подменени капаците на всички шахти. До 21 август пък ще бъде направен оглед на всички подлези и започва работа по отсртаняване на проблемите", обясни той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК