Влогърът, организирал масово изкачване на Мусала, е заплашен от 5000 лв. глоба

Той смята да обжалва, но е готов да се съобрази със санкцията

06.08.2019 | 18:48 Редактор: Ралица Братанова

Глоба от 5000 лева заплашва организатор на масово изкачване на връх Мусала. На 27 юли влогърът Слави Панайотов изкачва Мусала с голяма група. Близо 1500 души, сред тях и много деца. 

Доброто настроение обаче за кратко е помрачено. Служители на парк "Рила" привикват Слави и му показват протокол за съставяне на глоба. Той отказва да подпише.

"Държавата ни е ето такава! Всяка добра инициатива се наказва от господата! Къде се скрихте? ", заяви Панайотов.

Слави казва, че е уведомил администрацията на национален парк "Рила" за събитието още на 2 май и дори предлага сътрудничество. Отговор обаче няма, твърди влогърът.

"В случаите на масови прояви максималния брой е групи от по 20 човека. В случая групата е от над 1500 човека", обяснява Красимир Андонов.

4-цифрената глоба Слави смята да обжалва. Готов е обаче и да се съобрази със санкцията, ако се окаже, че е нарушил правилата. 

"Въпросът тук е морален и защо точно това събитие трябва да се наказва, след като цялата инициатива е изцяло положителна и се прави за деца", заяви той.

Любопитен факт е, че за празника на Рила в първия уикенд на август ежегодно се организира масов поход до Мусала. Само преди няколко дни стотици изкачиха върха, но глобени за този случай няма.

Репортаж на Стоян Тричков!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК