Издирва се: Мъж влязъл по бански в едно от Седемте рилски езера

Къпането в Националния парк е заснето от друг турист

05.08.2019 | 20:50 Редактор: Ивайло Николов

Издирват мъж, влязъл по бански в едно от Седемте рилски езера. Къпането в Националния парк е заснето от друг турист. Глобата за нарушаване на забраната е от 500 до 5000 лева. 

В един от горещите летни дни, турист решава да потърси прохлада в едно от рилските езера - Окото, а това е нарушение по Закона за защитените територии и според плана за управление на Националния парк.

Свидетелят на нарушението обаче не изпраща доказателствения материал до администрацията на национален парк Рила, а до медиите. 

Издирването на друг скорошен нарушител в Рила се оказа по-лесно, защото той сам беше заснел провинението си. В един от последните си филми известният специалист по оцеляване Беър Грилс плува в Каракашевското езеро, яде жаби и пали огън в българската планина. Всичко това му донесе глоба от над 15 хиляди лева. 

По това време миналата година в езерото Бъбрека се изви дълго хоро, пак в нарушение на правилата. Инициативата беше на Пламен Мирянов, чиято фондация искала да посатави рекорд за гинес за най-масово хоро край езерата.

А глобата за влизането във водите на езерата е една и съща и за масово, и за единично нарушение - от 500 до 5000 лева. За да му бъде връчена, обаче, първо трябва нарушителят да бъде открит.

Репортажът е на Стоян Тричков.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК