"Ройтерс": Bulgaria ON AIR е сред най-предпочитаните източници на информация в България

Онлайн проучването е направено сред 75 хил. потребители от 38 държави

13.06.2019 | 11:47 Редактор: Тодор Петров

Националната телевизия Bulgaria ON AIR е един от най-предпочитаните източници на информация – това сочат данните от годишния доклад на Института "Ройтерс" за изследване на журналистиката към Оксфордския университет. Проучването показва, че за период от една седмица 25% от българските зрители са избрали да се информират и доверят на Bulgaria ON AIR, което я поставя в челната петица на най-предпочитаните медии за последните 7 дни и на четвърто място сред най-следените за последните три или повече дни.

Докладът се базира на онлайн проучване направено сред близо 75 хиляди потребители от 38 държави от всички континенти. В него се класират най-предпочитаните медии за всяка страна, както и тези, които се ползват с най-голямо обществено доверие. 

Сред най-използваните медии за последната седмица са двете големи национални телевизии в България, обществената телевизия БНТ, всекидневникът "24 часа" и Bulgaria ON AIR. Сред най-предпочитаните източници на информация е и единствената бизнес телевизия в страната Bloomberg TV Bulgaria, която се излъчва у нас от по-малко от 4 години. За този кратък период от време тя печели аудитория от 6% според данните на доклада.

По критерий доверие обществените радио и телевизия продължават да оглавяват класацията.

За повече новини следете страницата ни във Facebook, както и ефира на радио Bulgaria ON AIR