Журналисти: Няма изненади, ГЕРБ пожъна успех с "Апартаментгейт"

Наблягането върху темата довело до симпатиите на обществото към управляващата партия

26.05.2019 | 22:40 Редактор: Василена Василева
Журналисти: Няма изненади, ГЕРБ пожъна успех с

30,6% гласували за ГЕРБ, 25,4% за БСП и 12,7% за ДПС - това показват прогнозните резултати на 'Галъп Интернешънъл" на изборите за Европейски парламент към 20.00 ч. Четвърта политическа сила е ВМРО с 7,9%, а на пето място се нарежда "Демократична България" с 6,7%.

Избирателната активност е била 30,8% от имащите право на глас. Графата "Не подкрепям никого" са отбелязали 3,3%.  Оказаха ли се евроизборите недостатъчно интересни на хората и защо много български граждани не упражниха правото си на глас?

"Изненада в резултатите няма. Всички видяхме какво се случи в държавата през последните няколко месеца. Дори в разгара на "Апартаментгейт" съотношението между БСП и ГЕРБ беше същото", коментира пред Bulgaria ON AIR журналистът Недялко Недялков.

По думите му въпреки всичко днес безспорно са се провели едни демократични избори. 

Според журналиста Милен Цветков пък темата "Апартаментгейт" е била преекспонирана и именно на това се дължат резултатите в полза на управляващата партия.

"През цялото време се наблягаше на това какви са ГЕРБ и какво са направили. И така в един момент се оказа, че хората започнаха да им симпатизират и да им вярват", отбеляза той в студиото на Златимир Йочев и Гергана Венкова.

По колко евродепути ще изпратят ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО предстои да разберем. Това са четвъртите избори за евродепутати, в които участва страната ни. Кандидатите този път бяха общо 318 и бяха издигнати от 13 партии, 8 коалиции и 6 инициативни комитета.

След като коалиционните партньори от "Обединени патриоти" не се разбраха за обща листа и трите формации излъчиха кандидати. На вота най-много гласове спечели ВМРО, така че водачът на листата на политическата сила Ангел Джамбазки със сигурност става евродепутат.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК