Борисов пред директора на ЮНЕСКО: Образованието ще е основен приоритет

Министър-председателят и Одри Азуле обсъдиха сътрудничество в сферата на подводната археология

24.05.2019 | 16:20 Редактор: Василена Василева
Борисов пред директора на ЮНЕСКО: Образованието ще е основен приоритет

България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на Национална програма за развитие 2030, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле.

Фокус на разговорите бяха приоритетите на политиката на българското правителство в областта на образованието и науката и на сътрудничеството с ЮНЕСКО. Участие в срещата взеха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на културата Боил Банов.

"Най-важният фактор за доброто образование са учителите, затова изпълняваме ангажимента си за увеличение на техните заплати", акцентира премиерът Борисов.

Той посочи, че правителството полага усилия за осигуряване на високо качество на образователния процес и учебната среда.

"Държавата осигурява още равен достъп до всички нива на образование и професионално обучение за възрастните и децата в уязвимо положение, както и за българите с увреждания", каза премиерът.

Бойко Борисов и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле обсъдиха сътрудничество в сферата на подводната археология, на каквато е особено богат районът около остров Свети Кирик и Юлита край Созопол. Българският премиер напомни, че много от нашите паметници на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле заяви, че е била изключително впечатлена от Тракийското златно съкровище, което бе изложено в музея "Лувър" в Париж през 2014 г.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.