Дилър тероризира деца в пловдивско училище

Зарибявал учениците, като оставял цигари с марихуана на оградата на школото

13.05.2019 | 21:51 Редактор: Бойко Димитров
Дилър тероризира деца в пловдивско училище

Дилър на наркотици подгони деца в училище в Пловдив. Пласьорът търсил от тях стоката, която по-рано оставил на оградата на училището. Децата успели да сигнализират на родителите си, а те да уведомят полицията. След случилото се, в ареста са задържани двама души.

Децата забелязват дилъра да оставя пакетите с дрога на оградата на училището, след което отиват при учителя по физическо възпитание. Той на свой ред ги препраща към охранителя на учебното заведение. Минути по-късно охранителят си тръгва, а дилърът се връща в двора на учебното заведение и започва да тероризира учениците. Едно от момичетата се обажда на майка си.

Оказа се, че дилърът е син на известен собственик на заложни къщи по прякор Католика. Той живее в района на училището и по данни на свидетели, често оставял свити цигари с марихуана на оградата, за да зарибява учениците да пушат трева. Така на по-късен етап си осигурявал постоянни клиенти. 

Дилърът е задържан вечерта в дома си. Той остава в ареста за срок от 72 часа, а вторият задържан е пуснат на свобода. Във вторник родителите се събират на извънредна среща, за да набележат мерки, с които да гарантират сигурността на децата си.
 
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК