Кметът на Стрелча: Не съм оказвал натиск на общински служители

Стойно Чачов нарече акцията срещу него "омаскаряване"

15.03.2019 | 18:30 Редактор: Ралица Братанова
Кметът на Стрелча: Не съм оказвал натиск на общински служители

Не е упражняван натиск върху служителите в община Стрелча да подават молби за напускане. Така кметът на общината Стойно Чачов коментира за първи път акцията на икономическа полиция Пазарджик във вторник. 

Акцията дойде след подаден сигнал, че Чачов е накарал цялата общинска администрация да попълни молби за напускане без конкретна дата и да ги подпише.

Стойно Чачов нарече акцията "омаскаряване на кмета" и я оприличи на бразилска сапунка. 

След 9 часа претърсвания полицаите не открили нито една молба за напускане. Стойно Чачов отрече да е оказвал натиск върху служителите си, но разказа как ги събрал през 2016 г. и им заявил, че който не желае да работи с новия екип може да си подаде молбата за напускане. Подписали ги 6-7 човека.

Според Чачов проверката на полицията е по сигнал на бившия главен инженер на общината, който в момента се разследва за злоупотреба със служебно положение. 

Лидерът на АБВ Румен Петков изказа подкрепата си към кмета на Стрелча и поиска вътрешният министър Младен Маринов да уволни директора МВР - Пазарджик Йордан Рогачев. Чачов беше подкрепен и от жители на Стрелча, които се събраха пред кметството.

Срещу Стойно Чачов все още няма повдигнато обвинение. Той заяви,че след като приключи разследването срещу него ще прецени какви действия ще предприеме и няма притеснения дори, ако прокуратурата поиска отстраняването му от длъжност.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК