Кметът на Стрелча под прицел, "Икономическа полиция" влезе в общината (обновена)

На този етап няма данни за задържани и повдигнати обвинения

12.03.2019 | 12:35 Редактор: Тодор Петров
Кметът на Стрелча под прицел, "Икономическа полиция" влезе в общината (обновена)

Пореден кмет под прицел. След Созопол и Златица служители на "Икономическа полиция" на ОДМВР-Пазарджик влезоха в Община Стрелча. Акцията е започнала тази сутрин. 

На този етап няма данни за задържани и повдигнати обвинения. От кабинета на градоначалника Стойно Чачов, издигнат от АБВ, обясниха, че когато приключи акцията, ще може да се разговаря с него.

Служителите на местната администрация споделят, че не са притеснени от проверката, няма засилено полицейско присъствие. По първоначална информация той е съставял документи с невярно съдържание.

До разплитането на случая се стига, след като служител на община Стрелча подава сигнал, че е напуснал работното си място не по свое желание. Иззети са комютри и документи. Разпитани са 10 служители на администрацията. 

По първоначална информация става въпрос за това, че още със стъпването си в длъжност Чачов е накарал всички служители да подпишат молби за напускане по взаимно съгласие, без да посочат дата, от която да влязат в сила. Преди няколко дни кметът е имал спор с главния инженер на общината и го е освободил именно въз основа на този документ.

Въпреки обиските и претърсванията част от административните услуги не бяха спрени. Ако бъде признат за виновен, кметът Стойно Чачов може да получи до 6 години затвор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК