Ще има още обвиняеми по делото за длъжностно присвояване на средства

Това обяви ръководителят на Софийската градска прокуратура пред Bulgaria ON AIR

12.03.2019 | 09:22 Редактор: Тодор Петров
Ще има още обвиняеми по делото за длъжностно присвояване на средства

Разследването по делото за злоупотреба с държавни средства не е приключило и предстои привличането на още лица в качеството им на обвиняеми. Това обяви за Bulgaria ON AIR ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова.

Прокуратурата вече повдигна обвинения на кметовете на Созопол и Златица. Панайот Рейзи и Магдалена Иванова са обвинени в длъжностно присвояване на средства. 

Иванова е с обвинение за длъжностно присвояване за над 1,8 млн. лв. Тя е втори мандат кмет от БСП и ще бъде разследвана за ремонт на местно училище. Строежът е започнал през 2014 г. с отпуснати от правителството над 2 млн. лв. Половината обаче изчезнали, твърди прокуратурата. 

"В хода на разследването е установено, че по-голяма част от строителните дейности в Златица не са били извършени, а други са извършени в предходен период. Заплатено е за вече извършени ремонти", обясни Русинова за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Панайот Рейзи, който управлява Созопол, ще отговаря за длъжностно присвояване в размер на близо 2 млн. лв. Рейзи се разследва за десетки договори със съмнителни фирми.

"В случая с кмета на Община Созопол са сключени договори със 7 дружества, за които е установено, че са собственост на социално слаби лица. Те не са знаели, че имат такива дружества, нито са подписвали договорите в качеството на изпълнители, нито фактурите. В крайна сметка парите не са преведени по сметка на дружествата, а по сметка на физическо лице", поясни ръководителят на СГП.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК