ЧЕЗ седем пъти хваща крадец на ток в квартал "Драгалевци"

Къщата е с преустановено електрозахранване заради неплатени задължения от 2017 година

15.03.2019 | 15:12 Редактор: Ивайло Николов
ЧЕЗ седем пъти хваща крадец на ток в квартал

Екипи на ЧЕЗ Разпределение установиха за седми пореден път луксозна къща в столичния квартал "Драгалевци" да консумира неправомерно електроенергия, съобщиха от електроразпределителното дружество.

Компанията е подала за пореден път сигнал до органите на МВР, информира DNES.BG.

Къщата е с преустановено електрозахранване заради неплатени задължения от 2017 година, а клиентът е с образувано досъдебно производство година по-късно, които са заради предходните нарушения, добавиха от ЧЕЗ.

Кражбите на електроенергия на къщата до момента са реализирани чрез директно присъединяване към електроразпределителната мрежа. Установеното днес нарушение е направено чрез изграден допълнителен кабел под земята.

От дружеството посочиха, че 26 процента от нарушителите са регистрирани повече от веднъж за кражба на ток, като 980 от тях са с над 3 съставени протокола през последните три години.

Заради това, от ЧЕЗ Разпределение обявиха, че очакват нови правила, които да въведат строги санкции не само по отношение на цената, но и по отношение на срока за дотаксуване на електроенергия за некоректните потребители.

Кражбите на ток влошават качеството на електроенергията за всички клиенти, пише в съобщението.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК