Засилен трафик към София: Протест блокира вход на столицата за около час

Продължава засиленото полицейско присъствие по пътищата, камионите тръгват отново в 20:00 часа

04.03.2019 | 18:20 Редактор: Ивайло Николов
Засилен трафик към София: Протест блокира вход на столицата за около час

Очаквано засилен трафик в последния от празничните дни. Близо триста хиляди автомобила се очаква да влязат в столицата до края на деня.

Тапи има на тунел "Витиня", където обаче има и засилено полицейско присъствие. Там униформените следят най-вече за шофиране в аварийната лента.

Колоната от автомобили стигаше до над 3 километра, а за задръстването допринася и ремонтът в района, който продължава вече повече от година над срока за изпълнение.

От "Пътна полиция" обявиха, че днес не е имало сериозни инциденти през деня, а засиленото им присъствие определено допринася за доброволното поведение на водачите. Тежкотоварните камиони пък все още са спрени, но те се връщат на пътя в 20:00 часа. 

На входа на София от към магистрала "Тракия" пък също имаше задръстване, което беше причинено и от блокирано кръстовище от жители на квартал "Горубляне", които за втора поредна неделя излязоха на протест.

Демонстрацията им продължи около час, а движението беше отбивано още при село Герман. Стигна се и до напрежение между полицаи и протестиращи, защото те не бяха допуснати да излязат на пътното платно.

От Столичната община обясниха, че гражданите нямат право да блокират път, а само да се съберат и да изразяват тихо недоволството си и без да пречат на движението.

Иначе недоволстват на хората е продиктувано от това, че Столичната община иска да направи парк върху терени, които са собственост на жители на "Горубляне".

Хората пък казват, че в продължение на години са плащали данъци и искат дебат, за да се реши как да им върнат парите, които са вложили в земи, които сега не могат да използват. 

След края на протеста движението в района е нормално интензивно за подобен ден. Жителите на "Горубляне" обаче казват, че следващата неделя протестът им ще се състои отново.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК