Кой е човекът, изработил уеб страниците на американските сенатори?

Бургазлията Димитър Ташев: Винаги на сърце ми е била България!

12.05.2020 | 09:33 Редактор: Тодор Петров

Историята в "Завърналите се с Петя Кертикова" тази седмица ще ни отведе до страната на неограничените възможности и ще ни върне в Бургас.

Той определя себе си като служител на обществото. През 2003 година прави първата мобилна версия на страницата на щатските сенатори републиканци, изработва официалните страници на 33-ма от 100-те сенатори на САЩ, присъства на молитвените закуски, дадени от президентите Джордж Уокър Буш, Барак Обама и Доналд Тръмп.

"Бях поканен за първи път 2003 г. на националната молитвена закуска с президента Буш по това време и лятото на 2003 бях на специализация в Сената, пак по тази линия", споделя Димитър. 

Работил в най-голямата фирма за домейни в света, сега Димитър Ташев разработва свой стартъп за профилирани имейл адреси. В момента работи и за софтуерна компания като консултант за Европа, Близкия Изток и Африка в областта на дигиталната трансформация. 

Паралелно с всичко това се стреми да развива предприемаческата среда в Бургас, за да не напускат младите не само града, но и страната. 

"Искам да развия предприемаческата екосистема в града (бел. ред. - Бургас). Искам да дадем на учениците ресурси да развият своите акселераторски способности, за да не напускат града. Съответно, да дадем възможност на онези бургазлии, които не са в страната, да се върнат и да развият своите интереси," казва още Димитър.

Вижте във видеото целия разговор на Петя Кертикова с Димитър Ташев.

Вижте ТУК всички епизоди на "Завърналите се с Петя Кертикова"!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК