17-годишният убиец от Тексас имал намерение да се самоубие

В памет на загиналите президентът Тръмп нареди националните флагове да бъдат спуснати наполовина

19.05.2018 | 15:07 Редактор: Василена Василева
17-годишният убиец от Тексас имал намерение да се самоубие

17-годишният ученик, който вчера уби 10 души в училище в Тексас, планирал да се самоубие. Повдигнато му е обвинение в убийство. Мотивите за стрелбата все още се изясняват. Нападателят използвал оръжие, което най-вероятно е законно притежавано от баща му. Това е най-смъртоносното нападение в училище след това през февруари във Флорида, когато загинаха 17 души.

Нападателят е 17-годишният Димитриос Пагурицис. Той е използвал полуавтоматичен пистолет и пушка. Според следователите нападението е било планирано дълго време. Полицията откри и експлозиви в училището. Претърсени са и два апартамента и кола, свързани със стрелеца, където също са намерени самоделни взривни устройства.

В компютъра и телефона на стрелеца е намерена информация, показваща, че той е искал да извърши атаката. Намерението му е било след това да се самоубие. Той се е предал на властите, казвайки, че не е събрал смелост да отнеме собствения си живот. 

Приятелите на Димитриос го описват като затворен човек. Играел е във футболния отбор на училището. Искал да притежава оръжие, но никога не е създавал впечатление, че е склонен към насилие. 

След кървавото нападение в Тексас много хора излязоха на бдение в памет на загиналите. 

А президентът Доналд Тръмп нареди американските националните флагове да бъдат спуснати наполовина.