Операция История

Неделя от 16:30 часа
още

Свещените тайнства на траките

Истории за мистичните практики, архангелите и съществата, слезли от небето

07.07.2024 | 20:25 Редактор: Йоана Великова

В предаването “Операция история” и рубриката “Тяхната история” ще получим отговор на един от най-мистериозните въпроси: Какви създания са архангелите и защо има толкова много легенди за контакт на хората със същества, слезли от небето? Гост в предаването е авторът на книгата “Приземяването на архангелите” Христо Буковски. 

“Аз проследявах мистичните практики и как се минава посвещенията при нашите предци от първо посвещение, още от момче докато се превърне във войн. Това е книгата за върховното посвещение. Моите книги ги решавам като една словесна задача, в която трябва да се намери X-ът, който ще обедини всички неща. Интересното, което трябваше да видя е защо у нас са поставени по един особен начин нещата, включително през цялото развитие на нашата история, например защо у нас жената стои толкова високо поставена, равнопоставена с мъжа”, каза Христо Буковски по повод своите книги.

В ефира на Bulgaria ON AIR той добави, че архангелите не винаги са описвани като миловидни и с бели крила. Гостът разказа, че при Енох, седмият от десетте патриарси след потопа, се спускат двама страховити мъже, архангели, с мощни криле, очите им горят като огньове, а когато отворят уста излиза пламък. 

Гледайте целия разговор във видеото.