Акцентите на София Филм Фест

И още: "Предградие"-то на Ованес Торосян и екскурзия до Южна Корея

11.03.2019 | 10:14 Редактор: Димана Мирчева
Акцентите на София Филм Фест

Тази седмица започна София Филм Фест. Това е 23-тото издание на международния фестивал, който ни дава уникален поглед към киното днес, среща ни с едни от най-обичаните и известни артисти от цял свят, гледаме кино на световно ниво и за всички нас, това е едно прекрасно време от годината, в което се потапяме в любимото изкуство. Гостува ни Светлана Дамянова, ръководител на прес-отдела на фестивала, с акцентите на София Филм Фест. 

Актьорите от Казанлъшкия театър ни провокират да станем част от предградията, такива каквито са, с най-новата си премиера в един различен спектакъл. „Предградие“ на Ованес Торосян е история за незначимото значимо, за едни млади хора, които не знаят как да си изразходят енергията, една пиеса, която е като документален филм за сянката, за мрачното, за бунтарите. Асен Манасиев се срещна с трупата на Ованес, вижте какво засне за нас. 

В рубриката ни „Фамилна екскурзия“ решихме да ви отведем в Южна Корея. Това е страна, която преди да стане република Корея е била монархия на име Чосон. Името Корея идва от наименованието Корьо, така се е казвало кралството в периода – 10-14 век. Асен Манасиев ще ни разкаже повече, да видим следващото видео.