Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Рашидов: Борисов не ми е звънял. Доган е единственият изключително умен политик

"Отдавна съжалявам, че влязох в политиката", заяви бившият министър

18.11.2023 | 20:36 Редактор: Искра Ангелова

Едно е да риташ топка и да играеш футбол, друго е само да го гледаш. Това, което гледам, е тъжно. Изпаднахме в едно безпринципно време, никакви политически каузи и позиции. Имаше кауза да създаваме, да правим и да се случват нещата, някои от тях се случиха. Сега се разпределят едни пари. Това каза бившият депутат и министър Вежди Рашидов в студиото на "Опорни хора".

"Всички знаете, че тази сглобка беше невъзможна и като кауза, и като политика, и като партии, и като хора. За съжаление, обаче се загубиха 3 години от живота на българите. Народът ще продължи да обеднява още. Загубеното време го плаща обществото. Бюджетът е важен за всички партии, там са интересите, там са парите, там са милиардите - конкурсите за наши, ваши фирми", допълни Рашидов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той разкри, че бившите му колеги от ГЕРБ не са го търсили.

"Няколко човека се обадиха, но малко страхливо. Нищо, да са живи и здрави, това не е драма. Нямам какво да говоря с Борисов, не ми се е обаждал, може да няма пари за телефон, не знам. Мъжкарите сядат и се разбират. Отдавна съжалявам, че влязох в политиката, вярвах в тази партия и заради това тръгнах с нея, тя работеше добре 2-3 мандата. След третия мандат спрях да вярвам, останах в политиката, но не и в изпълнителната власт", поясни бившият депутат.

"Последното, което преля чашата при мен, е, че когато аз направих добри избори - от 17 общини да спечеля 14, и 3 месеца след моята победа ГЕРБ губи всичко и печели 4 общини от 17. Какво се промени за 3 години? За 3 години ремонтирах 8 театъра. Съжалих себе си, че си позволих дълго да стоя там. Психически бях готов да се оттегля. Не съм искал да ги предам, но и предателите да са живи и здрави", коментира още Вежди Рашидов.

А според него евроатлантизмът е неизбежен фактор.

"Той е част от една спогодба на Европа. Но от утре и Унгария няма да ни приеме в Шенген, ще чакаме по 12 часа на гръцката граница. Управляват ни хора, които са неадекватни. Там, където са парите, там са и хората. Кой купува избори? На кого са потребни гласовете от тези избори? Кой дава парите? Ахмед Доган е единственият изключително умен политик, той е добър играч. Той няма да управлява и така му е хубаво, защото той управлява. Никой ли не може да се сети, че той е почетен председател?", попита бившият министър.

Рашидов коментира и протеста на хилядите фенове срещу ръководството на БФС: "Няма държава, тя не си е на мястото. Нищо няма да се реши с оставки. Ако това се случи в САЩ или другаде - жална им майка. Ние тук пуснахме улицата да си прави каквото си иска, не може. Цяла София прилича на комикс - нашарен, отвратителен. Всичко е в спрейове. Кой когато си иска стачкува, хвърля, убива. Имаме закони, които никой не ги приема."

Гледайте целия разговор във видеото.