Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Каракачанов: Гражданите ще платим за правителството на компромиса на ПП-ДБ и ГЕРБ

Бяха смъртни врагове, сега се заобичаха, коментира почетният председател на ВМРО

04.06.2023 | 10:40 Редактор: Вяра Димова

Проектокабинетът е по сметка, но за сметка на някой друг, не за сметка на българския народ. Всички чухме записите. Там се изброяват "посолството" и "посолствата". ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" бяха смъртни врагове. В един момент тези непримирими врагове се заобичаха. До преди 10 дни "Продължаваме промяната" казваха "никога с ГЕРБ" - е, стана. Това е правителство на компромиса. Този компромис ще го платим ние - българските граждани.

Това каза почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването "Опорни хора". Той определи казаното в изтеклите записи като "цинизъм" от страна на хора, които се интересуват от това как да се докопат до властта и как да излъжат избирателите.

"ГЕРБ имаше и друг вариант, нагласен вариант с ДПС, с БСП. На срещата на Мария Габриел с ДПС тя постави въпроса за смяната на главния прокурор и на същата среща ѝ пригласяха и повтаряха това. Предвид и гневните реакции - личи, че са били излъгани", коментира Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

Трябва да започне да се действа по правилния дневен ред на българското общество, а не по дневния ред на "посолството" и "посолствата", изтъкна гостът.

"Защо се учудвате, че въпреки решението на Конституционния съд, Кирил Петков говори небивалици? В Конституцията на България пише, че може да станеш министър само и единствена, ако си български гражданин. Той наруши Конституцията и излъга целия български народ. Генчовска каза, че има две паралелни външни политики. Тези хора предават българския национален интерес в името на това някой да ги крепи. Не им вярвам", настоя почетният председател на ВМРО.

Според Каракачанов отговорност за изнасянето на класифицирана информация трябва да се търси сред упоменатите в доклада на ДАНС. "Аз го говоря от година и половина. Министър-председателят категорично има достъп до класифицирана информация. Дълго време на въпросната съветничка ДАНС не ѝ е давала достъп до класифицирана информация точно заради тези причини. Въпросът е кой ѝ я е предоставял, за да я предаде на чужди граждани? Самият ѝ началник", смята той.

Каракачанов е на мнение, че проектокабинетът на "Продължаваме промяната - Демократична България" е поредният маньовър на Борисов. 

"Той си прави друга сметка - тези хора влизат във властта, той е чист. След това минават местните избори, на които се предполага, че коалиционното правителство няма да преследва кандидатите му за кметове, след което това правителство му става излишно. Най-вероятно формално ще се скарат през ноември-декември и напролет нови избори", прогнозира гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.