Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Песента „Картина за любов“

Звучи гласът на Мастера отпреди 40 години

11.12.2022 | 16:00 Редактор: Таня Харизанова

Песента „Картина за любов“, по текст на Иван Тенев, писан преди 40 години и в изпълнение на Кристина Димитрова, е по повод 80-тия рожден ден на покойния актьор Стефан Данаилов. Звучи гласът на Мастера отпреди 40 години. Двамата гостуват на предаването „Опорни хора“.

И. Тенев: „Тя дълго време беше скрита, може би защото малко след нас големият Найден Андреев направи песента „Моето мъжко момиче“ и явно едната песен набра скорост, а другата потъна в забрана, но ето, че дойде и нейното време“.

К. Димитрова: „Аз я бях извадила от личните си архиви преди две три години и много я слушах и много ми харесваше. Дори имах желание да я запиша в оригиналния й аранжимент, но така или иначе стана на въпрос и се чухме с Игор Марковски и той пожела да я включим в големия проект „Пеещи артисти“, така че идеята е взаимна от нас тримата. Решихме и я направихме в нов аранжимент. Георги Цветков го направи, а музиката отново е на Сашо Савелиев.

И. Тенев: „Песента възкръсна и съвпадна с рождения ден на Стефан Данаилов – един велик актьор, човек и приятел и аз наистина се радва, че тази песен възкръсна в негова памет. Той винаги е жив“.

К. Димитрова: „Тогава беше мой идол, изключително красив мъж – Ален Делон и Стефан Данаилов – изключително чаровен, а да не говорим и за таланта му. А като човек беше прекрасен, много естествен, много човечен. Не сме имали чак толкова моменти заедно, но в малкото моменти, в които сме били заедно на сцена и на концерти, съм го гледала с възхищение и за мен наистина беше чест и огромно щастие още като разбрах, че ще пея песен с него и бях много въодушевена“.

Целия разговор гледайте във видеото!