Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Янев за снимката с Митрофанова: Излезе сега, защото е необходима нова митология около мен

"Български възход" е автономна партия и не е свързана с никакви личности, подчерта лидерът ѝ

22.05.2022 | 18:02 Редактор: Здравко Черкезов

Снимката на Стефан Янев с посланика на Русия Елеонора Митрофанова е излязла в публичното пространство, защото е необходимо около бившия служебен премиер и неговата партия "Български възход" да се създаде "нова митология". Това заяви самият Янев в предаването "Опорни хора"

"Каква е тази митология и какъв е подтекстът на снимката, не искам да коментирам, но като министър-председател съм се срещал не само с посланик Митрофанова, но и с други посланици – и от ЕС, и от страни извън ЕС. Това е част от нормалния дипломатически диалог, който се води в кабинета на министър-председателя", уточни лидерът на "Български възход" и обясни, че на срещата е ставало дума за летния туристически сезон.

Завидните прогнозни резултати на партията му, според които тя би влязла в следващия парламент при избори днес, се дължат на работата на Янев като служебен премиер, стана ясно от думите му.

"Резултатите отдавам на мнението на хората относно дейността ми като служебен премиер през изминалата година и на факта, че през цялото това време с екипа си сме се стремили да не обещаваме много, но това което обещаваме – да го изпълняваме", изтъкна Янев.

По думите му "Български възход" е автономна партия и не е свързана с никакви личности. Янев категорично отрече да е свързана с президента Румен Радев.

"Нека всички хора, които твърдят това нещо, да го подкрепят с аргументи, защото, когато няма аргументи и потвърждение на тези твърдения – това се превръща в митология. Това е самостоятелен субект, обяснявал съм го и преди, не искам да се спекулира с този мит, защото този мит води до едно твърдение, което не мисля, че е приятно. Няма как президентът да има своя партия – бидейки президент той има правомощия по Конституцията и той е достатъчно стриктен да спазва тези правомощия", посочи лидерът на "Български възход" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Янев ще разчита на дарения за финансиране на партията си. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК