Сексът и... транс и интерсекс – Провокативно, епизод 13

Гледайте Провокативно по Bulgaria ON AIR всяка неделя от 17:30

24.07.2016 | 19:01
Сексът и... транс и интерсекс – Провокативно, епизод 13

Проблемите на транссексуалните и интерсексуалните хора са далечни и непонятни за нас като общество, а да ги обсъждаме – все още е табу. Защо мълчим? Защо сме предубедени към това малцинство? Защо е важно да се говори? Защо е важно да знаем за различните видове полова идентичност? И защо отбягваме това знание? Отговори на всички и още въпроси в епизод 13 на Провокативно.  

За страха и за смелостта да бъдеш себе си споделя единственият интерсекс активист у нас – Пол Найденов. Той е първият човек в България, който завежда дело за промяна на “официалния” си пол. Пол Найденов е отличен с наградата “ЛГБТИ – личност за пример” за 2015 г.

В рубриката “Женските досиета Х”: първа част от репортажа на Милена Фучеджиева за изложбата “Д-р Евдокия Петева-Филова – завръщане в Двореца“ в Националния етнографски музей. Очаквайте разговор с куратора д-р Анита Комитска.

По темата транс и интерсекс разговаряме още с Иванина Анчева – ЛГБТИ психолог, който работи върху проблемите, свързани с разкриването на сексуалната ориентация и със сексуалното образование.

В своята анкета Илиян Любомиров попита хората как биха реагирали, ако човек от тяхното обкръжение се окаже транссексуален.