Откриха мъртва жена в Горна Оряховица, задържаха 36-годишен

Полицията издирва и съучастник в престъплението

11.11.2018 | 12:31 Редактор: Тодор Петров
Откриха мъртва жена в Горна Оряховица, задържаха 36-годишен

36-годишен мъж е задържан за убийството на жена в Горна Оряховица. От Областната дирекция на МВР във Велико Търново заявиха, че се издирва и съучастник в престъплението.

В минутите след 17:30 ч. вчера на спешния телефон 112 постъпва сигнал от 36- годишен мъж, че в апартамента му на улица "Славянска" 23 в Горна Оряховица има жена в безпомощно състояние. На мястото веднага пристигат екипи на спешна помощ и полицията, които констатират смъртта ѝ. 

Огледите на място продължават до късно през нощта, а съседи разказват, че между 1 и 5 сутринта предната нощ от жилището се е чул силен шум, но никой от тях не повикал полиция. 

"Лопане и тракане, ей такова се чуваше от 1:30 до 5:30", разказва съсед. 

Жертвата е на видима възраст около 40 години и била близка позната на мъжа. По тялото ѝ са открити много травми, включително и в областта на главата, което по всяка вероятност е причина за смъртта ѝ. Според съседите от няколко години в този апартамент живеел само 36 годишният Светльо Спасов. В квартала се знае още, че той е наркозависим и се държи агресивно. 

Мъжът е задържан, а разледващите издирват и 36-годишен сучастник в престъплението. По-рано през деня в районото полицейско управление в Горна Оряховица дойде бащата на Светьо Спасов, който също беше привикан за разпит. 

Вижте още в репортажа на Мирела Дончева.