Шеф в КАТ-Габрово в ареста заради подозрения за участие в престъпна група

Обвинения са повдигнати на четирима души - единият от които е офицер в габровската Пътна полиция

23.07.2018 | 15:50 Редактор: Велислав Филипов
Шеф в КАТ-Габрово в ареста заради подозрения за участие в престъпна група

Нови разкрития след акцията в Габрово, при която бяха задържани няколко души, сред които и офицер от местната полиция, за участие в схема за продажба на скъпи коли в Габрово. Автомобилите били крадени в Западна Европа.

Обвинения са повдигнати на четирима души - единият от които е офицер в габровската Пътна полиция. Останалите трима са от Варна, а единият от тях пребивава в Германия и за него е издадена европейска заповед за арест.

По данни на прокуратурата е работила от началото на 2016 година. По-късно днес Специализираният наказателен съд трябва да прецени дали тримата задържани ще останат постоянно в ареста. 

Оказа се, че колеги на офицера от КАТ-Габрово са опитали да саботират работата на прокуратурата.

В този момент прокуратурата има данни за 14 луксозни автомобила, които са внесени в страната нелегално. В колата на полицая от КАТ-Габрово са намерени банкноти в размер на 3500 лв. Останалите трима от бандата, сред които и една жена, се занимават с бизнес с износ на коли.

По-късно днес Специализираният наказателен съд трябва да прецени дали хората, срещу които са повдигнати обвинения, да останат в ареста.

Към днешна дата КАТ-Габрово работи нормално.