Разбиха организирана престъпна група - подготвяла убийства на прокурори и полицаи

Сред закопчаните е синът на Йосиф Йосифов Костинбродския, още четирима се издирват

02.07.2018 | 13:10 Редактор: Лазарина Колчагова
Разбиха организирана престъпна група - подготвяла убийства на прокурори и полицаи

Разбиха организирана престъпна група, извършвала тежки престъпления. Задържаните са 13 души, които подготвяли убийства на прокурори от Спецпрокуратурата и полицаи. 

Още четирима от бандата се издирват. Сред закопчаните е и синът на известния в криминалния свят - Йосиф Йосифов с прякор Костинбродския. 

Сред набелязаните жертви са били двама прокурори от Специализираната прокуратура, както и служители от СДВР и ГДБОП. Групата е задържана миналата седмица на връх Шипка, като според разследващите организацията е била дълбоко конспиративна.

Бандата е в полезрението на службите от миналата година. Преди два месеца обаче получили сигнал, че в два столични квартала започнало насилствено разпространение на дрога. 

По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов, това са завършени криминалисти. В дейността им има елементи на принуда както за разпространение на наркотици, така и за трафик на хора.

Обвинението включва още извършване на убийства и телесни повреди на магистрати и служители на МВР, подготовка за убийства и обвинение по чл. 159 А от Наказателния кодекс.

Още преди два месеца се установява списък с поръчаните полицаи и магистрати.

Четирима от групировката са обявени за междудържавно издирване, като най-популярното име в бандата е на Иван Йосифов. От полицията засега отказват повече подробности по случая.