Ново бягство: Наркопласьор се измъкна от ареста в Пловдив

Петър Петров е бил задържан за 24 часа в трето районно полицейско управление

26.06.2018 | 15:39 Редактор: Ивайло Николов
Ново бягство: Наркопласьор се измъкна от ареста в Пловдив

Мъж е избягал от ареста в Пловдив. Наркопласьорът Петър Петров е бил задържан за 24 часа в Трето районно управление за притежание на наркотици. 

Около 10 часа сутринта, 24 годишния Петър Петров е задържан за притежание на наркотици. Отведен е за разпит в трето районно управление. Докато разследващия полицай снемал обяснения, Петров помолил да иде до тоалетна. Видял , че прозорецът на санитарното помещение е отворен и успял да се измъкне през него. Новината обезпокои жителите на Пловдив.

Няколко екипа на полицията са предприели масирана акция по издирването му. Избягалият арестант е от Монтана, но живее на квартира в Пловдив. 

Той е криминално проявен и е осъждан за притежание на наркотици. За сега полицията в града отказва коментар по случая, а от прокуратурата обявиха че мъжа е обявен за общодържавно издирване

Бягството на наркопласьора идва след серия пропуски от страна на охраната в затвори, затворнически общежития и външни работни обекти, в които работят лишени от свобода.

През април пловдивският затворник Георги Танчев - Манджата избяга от работна площадка. След две седмици издирване той беше върнат в затвора.