Спецакция: МВР хвана група за търговия с акцизни стоки без бандерол

При акцията са задържани ръководителят и всички участници в организираната престъпна банда, в която участва и военнослужещ

19.12.2017 | 17:15 Редактор: Велислав Филипов
Спецакция: МВР хвана група за търговия с акцизни стоки без бандерол

Петима души са задържани при спецакция срещу търговията с акцизни стоки без бандерол, съобщиха от МВР.

Операцията се е провела в различни населени места в Пловдивска, Софийска, Кюстендилска и Благоевградска област. Претърсени са апартаменти, складове, канцеларии, избени помещения, къщи, вили, дворни места и автомобили, ползвани от групата.

Намерени и иззети са около 3 тона спирт и алкохолни напитки без бандерол, 10 000 къса цигари (50 стека) с чужди бандероли, над 20 килограма нарязан тютюн, вещество, отговарящо на полевия тест на наркотик, оръжие и документи, които групата е водила по време на незаконната си търговия.

По предварителни изчисления, дължимия за иззетите стоки акциз възлиза на над 45 000 лева. При акцията са задържани ръководителят и всички участници в организираната престъпна група, в която участва и военнослужещ.

По искане на прокурор Софийският военен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража" на ръководителя и трима от участниците. Четвъртият участник е освободен с парична гаранция в размер на 3 000 лева. Разследването продължава.

Повече новини четете на Dnes.bg.