Божо Кравата се е предал в полицията

Той се укриваше от правосъдието над 4 месеца

19.10.2016 | 17:18 Редактор: Ирина Георгиева
Божо Кравата се е предал в полицията

Обявеният за издирване като лидер на организирана престъпна група Божидар Кузманов по прякор Кравата изненадващо се е предал в ОДМВР Велико Търново, съобщи в. "24 часа". Той се укриваше от правосъдието над 4 месеца.

По думите на негов близък, на Кузманов му е писнало да се говорят най-различни неща по негов адрес, без да може да се защити, а освен това бил притеснен за близките си.

Предполага се, че 34-годишният мъж въобще не е напускал страната. Докато беше в неизвестност взривно устройство потроши колата на жена му, въпреки че това не беше споменато в полицейските сводки.

Божидар Кузманов се е явил в областната дирекция на МВР заедно с адвокат. Предстои да бъде откаран в бургаската полиция, където ще му бъде повдигнато обвинение и ще бъде разпитан.

По данни на прокуратурата престъпната група с ръководител Божидар Кузманов се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудване, унищожаване на вещи, побой, палежи. 

От Прокуратурата разкриват още, че организираната престъпна група на Кузманов, който по документи се е водил помощник-готвач във "4 you", е действала от май 2013 г. Групата се разследва за търговия с наркотици, осъществявана предимно в ресторант "4 you" и бар "Оксижен" на Данаил Петков и Николай Иванов. Не е ясно обаче какво е довело до конфликта му с Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

Именно пред ресторант "4 you" стана стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни, при която беше ранен и Митьо Очите.