В ареста остават четиримата, арестувани за стрелбата срещу Митьо Очите

Магистратите смятат, че на свобода те могат да извършат друго престъпление

01.07.2016 | 20:51 Редактор: Ирина Георгиева
В ареста остават четиримата, арестувани за стрелбата срещу Митьо Очите

В ареста остават четиримата, обвинени за стрелбата пред дискотека в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите, пише БНР. Магистратите смятат, че на свобода те могат да извършат друго престъпление. 

Магистратите смятат, че по делото са събрани достатъчно данни, че Димитър Николов, Иван Терзийски, Силви Николаев и Николай Иванов са част от организирана престъпна група за трафик на наркотици и хора, побои, палежи и рекет. 

Според тях на върха на групата стоял собственикът на заведението, пред което стана стрелбата между хората на Митьо Очите и задържаните - Божидар Кузманов по прякор Кравата. Той е в неизвестност, но за ключовата му роля разказват явни и тайни свидетели, сред които и дъщерята на Митьо Очите. Сред мотивацията на съда да остави четиримата в ареста са и техните показания.

В показанията е посочено, че Кузманов държал заведения в Слънчев бряг и Банско. Принуждавал туристически фирми да водят клиентите си при него и събирал такса за паркиране на местните таксиметрови шофьори. 

В заведението на Божидар Кузманов се продавала дрога и са били наемани момичета, твърдят още свидетелите. Обвиняемите и техните адвокати отричат всичко това. Финалното решение ще е на Специализирания апелативен съд, който ще заседава на 10 юли.